denkfoud
  • by:
  • May 16th, 2022
  • Category:

denkFOUD studienamiddag: Meer dan een grijze massa


Vief en VVVUUR nodigen je uit voor een studienamiddag rond gender en diversiteit op leeftijd.

Meer dan een grijze massa

Vief en VVVUUR nodigen je uit voor een studienamiddag rond gender en diversiteit op leeftijd.


Te vaak worden mensen vanaf een bepaalde leeftijd gezien als één grijze massa. Vrouwen op leeftijd vormen een bijzondere groep, zij bevinden zich op het kruispunt tussen seksisme en ageisme. Vief en VVVUUR willen hierop de aandacht richten met een studienamiddag op dinsdag 15 november 2022.

Wil je ontdekken hoe? Schrijf je dan in en kom luisteren naar onze interessante gasten. Na een korte introductie zullen gerontologe Christel Geerts en activiste voor LGBTQI+ rechten Maggy Doumen het woord nemen. Christel Geerts zal dieper ingaan op het fenomeen “ageisme” en hoe beeldvorming en gender daar een rol in spelen. Maggy Doumen maakt deel uit van de Rainbow Ambassadors, een vereniging die LGBTQI+ senioren een gezicht en een stem willen geven. Zij zal dieper ingaan op haar ervaring als LGBTQI+ oudere.

Daarna volgt er een panelgesprek over de diversiteit van 65-plussers en de ervaring als oudere vrouw in deze maatschappij met de sprekers en VVVUUR voorzitter, politica Khadija Zamouri. Het panelgesprek zal worden gemodereerd door Aviva Dierckx.

 

 

Programma 

 

13u: ontvangst 

13u30: Verwelkoming door voorzitters Gilbert Raymaekers en Khadija Zamouri, gevolgd door een inleiding van Sara Motoi, stafmedewerker beeldvorming en participatie Vief vzw 

13u45: Voordracht door Christel Geerts, gerontologe (VUB): “Vrouwen worden oud, mannen gedistingeerd?” 

14u15: Getuigenis door Maggy Doumen over het leven als LGBTQI+ oudere 

14u45: Panelgesprek met Maggy Doumen, Christel Geerts en Khadija Zamouri gemodereerd door Aviva Dierckx 

15u45: Nabespreking met een drankje 

Het einde is voorzien rond 16u30. 

 

Praktisch 

 

Toegangsprijs: gratis 

Informatie en inschrijven: Je kan inschrijven via het online formulier, per mail naar info@vief.be of telefonisch op het nummer 02/538 5905 voor 11 november 2022. 

Locatie: Blauwe Zaal van Liberas, Kramersplein 23, 9000 Gent.

Deel deze pagina met je netwerk