denkfoud
  • by:
  • May 16th, 2022
  • Category:

Levenswijs, een podcast waar verhalen en herinneringen centraal staan.


Met 9 persoonlijke verhalen en een gloednieuwe website - Levenswijs.be - brengt Vief zowel het verleden als de diversiteit van de oudere generaties in beeld.

Een podcast waar verhalen en herinneringen van ouderen centraal staan

Vief pakt uit met een nieuw project! Via ongedwongen interviews deelt Levenswijs de verhalen en maatschappelijke veranderingen van toen met de luisteraar van nu. Levenswijs, is een podcast waar de verhalen en herinneringen van diverse ouderen uit Vlaanderen centraal staan. 

Samen met onze journalist Noël Truyers worden je meegenomen doorheen vroeger nu. Er wordt gesproken over onderwijs, migratie, racisme, geaardheid, zorg, ziekte, oorlog en liefde opdat de geschiedenis van onze samenleving bewaard en gedeeld kan worden. De levensverhalen van ouderen zijn immers de mondelinge erfenis van de volgende generaties.
 

Luister mee

Met een totaal van 9 kleurrijke en persoonlijke verhalen brengt Levenswijs zowel het verleden als de diversiteit van de oudere generaties in beeld. De eerste verhalen zijn er al! Luister mee op de website Levenswijs.be, via Spotify of het podcastplatform van Apple. Elke maand verschijnt er een nieuw verhaal.


Deel deze pagina met je netwerk